Presentatie K7-cluster

Op dinsdagavond 23 mei 2017 vond in het dorpshuis in Yde de Punt een bijzondere gebeurtenis plaats: de presentatie van ons nieuwe glasvezel-samenwerkingsverband.
Gestimuleerd door de nieuwe richtlijnen van de provincie Drenthe, waarin onder andere wordt gevraagd om schaalvergroting, zijn we op deze datum van start gegaan met een nieuw samenwerkingscluster, met de volgende deelnemende initiatieven:

  • Snel Internet Yde de Punt
  • Glasvezel Verbindt Annen
  • Glas van Aa tot Hunze
  • Zeegse
  • Tynaarloo-Oost
  • Midlaren en
  • De Groeve.

Nutsbedrijf Rendo werd gepresenteerd als beoogde commerciële samenwerkingspartner. Ook zij waren, net als Verbind Drenthe, vertegenwoordigd op de bijeenkomst.

Naam

Theo Wieleman overhandigt Meindert Krijnsen de voorzittershamer

Diverse mooie namen voor het nieuwe cluster werden voorgesteld in de bijeenkomst, zoals ‘Glasvezel Drenthe’ en onze naam ‘Glas van Aa tot Hunze’ voor het hele gebied, maar er werd nog geen definitieve keuze gemaakt. De voorlopige werk-titel wordt: K7, als afspiegeling van de 7 deelnemende kern-initiatieven.
Heeft u een mooie, passende naam voor ons:  suggesties zijn van harte welkom.

Bestuur en organisatie

Besloten werd eerst het overleg met Rendo af te wachten over de beste samenwerkingsvorm en nu nog geen vaste coöperatie- of stichtingsvorm te kiezen voor het K7-cluster. Wel werd door de vergadering een voorzitter en vice-voorzitter aangewezen, respectievelijk Meindert Krijnsen (Glas van Aa tot Hunze) en Theo Wieleman (Yde de Punt).

Daarnaast werd er een Stuurgroep samengesteld, met 1 vertegenwoordiger uit elk initiatief en een plaatsvervanger. Deze Stuurgroep wordt bijgestaan door een een paar kleine werkgroepen met specialisten; voorlopig zijn dit een werkgroep Financiën / Organisatie, een werkgroep Techniek en een werkgroep Communicatie. Voor een deel werden deze ter vergadering al samengesteld.

Proclamatie

Een toast op de samenwerking !

In de pauze werd een feestelijk tintje aan de bijeenkomst gegeven door de ‘proclamatie’ van het nieuwe samenwerkingsverband, opgesteld (in oud-Nederlands) en voorgedragen door Theo Wieleman. Alle aanwezigen zetten hun paraaf onder de proclamatie. Natuurlijk hoorde daar ook een glaasje bij.

Klik hier voor de tekst van de proclamatie