Het gebied van Drents Glasvezel Collectief bestrijkt een flink deel van Noord Oost Drenthe en ligt in 3 gemeenten: Tynaarlo, Aa en Hunze en Assen.

De meest noordelijke punt is Eelderwolde; deze sluit aan bij het initiatief De Kop Breed. Iets meer naar het zuiden ligt het werkgebied van Snel Internet Yde de Punt dat zuid-oostelijk doorloopt tot het industrieterrein Vriezerbrug, inclusief Ydermade.
Dit sluit vervolgens aan op Tynaarlo-Oost, aan de noordzijde doorlopend tot aan Westlaren (voorbij de N34) en aan de oostzijde tot onze volgende partner: Zeegse.

In de noord-oostelijke regio doen vervolgens mee: Midlaren, De Groeve en Zuidlaarderveen (oorspronkelijk onderdeel van Glas van Aa tot Hunze).

Meer naar het zuiden is het volgende initiatief: Glasvezel Verbindt Annen, met maar liefst 1500 mogelijke deelnemers. Vervolgens vormen de dorpen van Glas van Aa tot Hunze (Anloo, Schipborg, Gasteren, Oudemolen, Taarlo en Loon) een mooie verbinding naar het zuiden, tot aan de grens met Assen en Rolde.

Balloo vormt vervolgens de verbinding naar het gebied van Naobers VerglAazen (binnen de gemeente Aa en Hunze), dat zich naar het zuiden uitstrekt tot aan Schoonloo en aan de oostelijke kant doorloopt tot aan de A28. Hierdoor wordt een groot aantal dorpen opgenomen in ons netwerk: Anreep, Schieven (gemeente Assen), Deurze, Nijlande, Eldersloo, Eleveld, Ekehaar, Geelbroek, Nooitgedacht, Marwijksoord, Vredenheim, Amen, Grolloo, Papenvoort en Schoonloo.