Info-avond Zuidlaarderveen: grote belangstelling

zdlveen-3238De reeks van informatieavonden binnen Glas van Aa tot Hunze is op maandagavond 10 oktober gestart in Zuidlaarderveen met een overweldigende opkomst en groot enthousiasme van de bezoekers.
De plaatselijke werkgroep, bestaande uit Jacqueline Maurice, Alexandra Tuin en Gerard Lenstra, had een prima presentatie voorbereid met informatie over ‘waarom glasvezel’, over de coöperatie, over de kosten en over de praktische aanpak.
Na de pauze kwamen de providers NetVisit en PlinQ aan de beurt met heldere verhalen over hun kwaliteiten, hun deskundigheid en ervaring, hun technische aanpak en dat ze dienstverlening en service hoog in het vaandel hebben staan.
Bij hun presentaties kwamen een paar aardige verschillen te voorschijn: NetVisit kiest voor een iets soberder aanpak met hoge prioriteit voor betrouwbaarheid, service en dienstverlening. Maar met HbbTv willen ze graag voorop lopen, zelfs landelijk.
PlinQ daarentegen richt haar pijlen meer op interactieve TV en wil graag snel aansluiten bij de nieuwste technieken. Toch vindt ook PlinQ service en dienstverlening zeer belangrijk.

Dat de bezoekers zeer geïnteresseerd waren in het aan te leggen glasvezelnetwerk, en wel zo snel mogelijk, bleek onder andere uit een vraag aan de zaal wie van plan is om een abonnement te nemen: unaniem gingen alle handen omhoog!
Dat er al goed nagedacht was over de toekomstige aanleg bleek wel uit de vele, soms kritische vragen over de begroting van de coöperatie, over de zeggenschap van de leden, over de gang van zaken na aflossing van de lening etc. Daarnaast waren er ook veel vragen aan de providers over meerdere tv-aansluitingen, over telefoonlijnen, over CI-modules en aansluitkastjes en hoe de overstap naar de nieuwe provider wordt geregeld.
Zowel Alie Hut, namens de coöperatie, als de vertegenwoordigers van de providers wisten met heldere antwoorden in korte tijd duidelijkheid te scheppen, zodat alle aanwezigen met een goed gevoel naar huis konden en met de overtuiging: in Zuidlaarderveen gaat het lukken. Nu de andere dorpen nog!

Maar eerst had de werkgroep Zuidlaarderveen nog een mooie ludieke afsluiting van de avond: de presentatie van een loterij-actie. Plaatselijke ondernemers hebben prachtige prijzen ter beschikking gesteld voor een wekelijkse loterij, die doorloopt tot 2 december. Iedereen die zich aangemeld heeft als lid van de coöperatie maakt elke week kans op een van deze mooie prijzen. Dus hoe eerder de aanmelding, hoe meer kans!

Foto’s informatieavond Zuidlaarderveen, 10 oktober 2016