Ook in Gasteren is er grote behoefte aan snel internet.

Uit de belangstellingspeiling in het voorjaar van 2015 bleek dat 90% van de 175 huishoudens geïnteresseerd is in een glasvezelaansluiting, mits deze gerealiseerd kan worden tegen een concurrerende prijs.

De kwaliteit van de bestaande internetverbindingen is zeer verschillend. De huizen in het grootste deel van het dorp beschikken over een Ziggo kabelaansluiting. Opvallend daarbij is dat er een groot snelheidsverval bestaat in het dit kabelnetwerk. Bewoners dichtbij de verdeelkasten zijn redelijk tevreden over de beschikbare snelheden.

Op verderaf gelegen woonplekken worden de beloofde verbindingssnelheden niet gehaald. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe groot deze verschillen zijn.

De huizen buiten de dorpskern moeten het doen met een trage telefoonlijn.
Sinds kort stelt KPN een glasvezelverbinding ter beschikking tot aan de buurtverdeelkastjes. Het is nog niet duidelijk of dit tot een merkbare verbetering in de internetsnelheid heeft geleid.

Eind januari 2016 is er in Balloërveld (voor het gemak wordt deze bij Gasteren gerekend) ook een belangstellingspeiling uitgevoerd: 7 van de 8 huishoudens hebben belangstelling voor een aansluiting.

wggasteren

De werkgroep Gasteren bestaat uit:

  • Arnold Tang
  • Ben Mulder
  • Meindert Krijnsen
  • Okke Jan Ottens
  • Otto de Boer

Mail: Gasteren@glasvanaatothunze.nl