Welkom op de website over snel internet: Glas van Aa tot Hunze

  • Heb je slecht of traag internet?
  • En woon je in Anloo, Gasteren, Loon, Oudemolen, Schipborg, Taarlo of Zuidlaarderveen?

Dan is er verbetering in zicht: “Glasvezel achter iedere voordeur, daar gaan we voor!”

Een groep enthousiaste mensen uit de dorpen, onder de naam “Stuurgroep Glas van Aa tot Hunze”, heeft de handen ineengeslagen om alle huizen en bedrijven in deze dorpen aan te sluiten op een glasvezelnetwerk voor snel internet, digitale tv en telefoon.

Meedoen met zijn allen, dat is de sleutel tot succes

Voor commerciële bedrijven is het onvoldoende interessant om in kleine dorpen glasvezel aan te leggen.  Zelf doen is dus de enige mogelijkheid. Vandaar dit initiatief vanuit de bevolking, geactiveerd door de verenigingen Dorpsbelangen en gesteund door de gemeenten en de provincie Drenthe.

In het najaar van 2016 hebben we een belangrijke stap gezet: maar liefst 65% van de huishoudens in onze dorpen heeft zich toen aangemeld bij een van de twee deelnemende providers, NetVisit en PLINQ, en indirect bij de Coöperatie Glasvezel Noord. Helaas werd de samenwerking tussen deze providers en deze coöperatie in het voorjaar 2017 stopgezet en heeft ook Glas van Aa tot Hunze haar samenwerking met Coöperatie Glasvezel Noord beëindigd. Daarmee ontstond een geheel nieuwe situatie, met nieuwe kansen.

Drents Glasvezel Collectief

Gestimuleerd door de nieuwe richtlijnen van de provincie Drenthe werd in mei 2017 een nieuw samenwerkingsverband gevormd. Op 4 oktober 2017 werd met de oprichting van Stichting Drents Glasvezel Collectief deze samenwerking definitief bezegeld. In deze stichting zijn de volgende initiatieven onze samenwerkingspartners: Snel Internet Yde de Punt, Glasvezel Verbindt Annen en de dorpen Zeegse, Tynaarloo-Oost, Midlaren en De Groeve.

Onder het motto “Samen sterk” wordt gewerkt aan een daadkrachtige en toekomstbestendige glasvezel-organisatie, die de volle steun heeft van provincie en gemeenten.
Ons nieuwe cluster heeft ondertussen commerciële samenwerkingspartners gevonden, terwijl op de achtergrond hard wordt gewerkt aan het actief betrekken van de gemeenten (Tynaarlo, Aa en Hunze en Assen) bij onze plannen.

In komende maanden (juli, augustus 2018) hopen we onze nieuwe samenwerkingspartners aan u voor te kunnen stellen. Dan zullen we ook meer informatie geven over de planning voor de aanleg van ons glasvezelnetwerk.

Onze doelstelling blijft: supersnel internet, digitale tv en (vaste) telefoon tegen een zeer concurrerende prijs.


Op deze website vind je alles wat je wilt weten over de komst van glasvezel:

  • ja, glasvezel, over het waarom van glasvezel
  • aanpak: doel, gebiedsanalyse, financiën, samenwerking met onze partners, rol van provincie en gemeenten, aanleg en planning
  • de dorpen
  • de organisatie: cluster, stuurgroep, werkgroepen
  • abonnementen en coöperatiebijdrage
  • vragen en antwoorden
  • en natuurlijk het laatste nieuws

N.B. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het updaten van deze website; omdat er veel veranderingen zijn die verband houden met onze vernieuwde aanpak zal het enkele weken duren voordat alles is bijgewerkt.

stroomdal

Het stroomdal versnelt . . .